Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Μουσική Εκδήλωση στο Πορφυρογένειο


ΠΡΟΑΓΓΕΛΜΑ ΑΝΟΙΞΗΣ ΣΤΟ ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΕΙΟ
Όπως έχει ανακοινωθεί στις αρχές του χρόνου, το καθιερωμένο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Ευμέλεια που από το 2011 πραγματοποιείται κάθε άνοιξη πριν τη Μεγάλη εβδομάδα με όλο και μεγαλύτερη απήχηση στο φιλόμουσο κοινό, φέτος λόγω έκτακτων περιστάσεων αναβλήθηκε για το φθινόπωρο. Ταυτόχρονα δόθηκε υπόσχεση στους φίλους του Ιδρύματος ότι θα αποζημιωθούν για αυτή την αναβολή με μικρές δόσεις καλής μουσικής, αρχίζοντας από το μήνα
Μάρτιο.
Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο έρχεται στην Αγριά στις 11 Μαρτίου, Σάββατο για ένα ρεσιτάλ ιδιαίτερων απαιτήσεων και αξιώσεων, ο διακεκριμένος σολίστ πιάνου Απόστολος Παληός, γεννημένος στην Καρδίτσα, με λαμπρές σπουδές και διεθνή σταδιοδρομία, ο οποίος από τις εμφανίσεις του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κομίζει σημαντικές διακρίσεις και διθυραμβικές κριτικές («καταπληκτικός πιανίστας», «ασυνήθιστα χαρισματικός, επικοινωνιακός και αφοσιωμένος μουσικός με σπουδαία φινέτσα, εκφραστικότητα και καλλιτεχνική οντότητα»).
Ο Α. Παληός αποφοίτησε από τη Μουσική Ακαδημία Βερολίνου και της Λειψίας με καθηγητές τους G. Sava και M. Tomas, έχοντας λάβει το σολιστικό δίπλωμα και master με άριστα παμψηφεί και διάκριση, ενώ μελέτησε παράλληλα μουσική δωματίου και διεύθυνση ορχήστρας. Θήτευσε κοντά σε σημαντικές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού στερεώματος, όπως οι A. Ciccolini, M. PerahiaC. Katsaris, Y. Solomon, R. Szidon, Γ. Χατζηνίκος. Είναι απόφοιτος και αριστούχος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕKΠΑ.
Έχει τιμηθεί με τον έπαινο της Ακαδημίας Αθηνών και κέρδισε το Βραβείο Gina Bachauer του Ιδρύματος World in Harmony. Από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής τού απονεμήθηκαν οι διακρίσεις του καλύτερου νέου καλλιτέχνη της χρονιάς και του καλύτερου δίσκου από Έλληνα καλλιτέχνη.
                Ως σολίστ έχει εμφανιστεί σε σημαντικές συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και αλλού (Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Αυστρία, Ρωσία, Νορβηγία, Ρουμανία, Κύπρο, Τουρκία, Η.Π.Α.) και σε μερικές από τις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών του κόσμου (Philharmonie Βερολίνου, Κοnzerthaus Βιέννης, Carnegie Hall Ν. Υόρκης Φιλαρμονική Όσλο, Auditorio de Falla Γρανάδας, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών). Στις ηχογραφήσεις του περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων συνεργασία με τη Naxos. Έχει συμπράξει επανειλημμένα με όλες τις ελληνικές ορχήστρες και σημαντικές του εξωτερικού (Συμφωνική Ορχήστρα Βερολίνου, Orquesta Ciudad de Granada κ.ά.) και έχει πραγματοποιήσει πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις έργων.
Στο πρόγραμμα της 11ης Μαρτίου θα ακουστούν έργα Σοπέν, η Πολωνέζα σε ντο δίεση ελάσσονα op. 26 και τα 24 Πρελούδια op.28, και του Μπραμς, to Intermezzo op. 118 αρ. 2 και οι Παραλλαγές και φούγκα σε ένα θέμα του Händel  op. 24.
Ώρα έναρξης 20:30'

Η είσοδος για τους ακροατές είναι όπως πάντα ελεύθερη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.