Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Altibox Norway Chess 2017

Altibox Norway Chess 2017
Και το όνομα αυτού: Levon Aronian!!! Ο συμπαθέστατος Αρμένιος GM απέδειξε γι' ακόμα μια φορά ότι είναι παίκτης των μεγάλων τουρνουά, παίρνοντας την 1η θέση με 6/9 στο ισχυρότατο τουρνουά της Νορβηγίας*.
Για να το επιτύχει αυτό χρειάστηκε να κερδίσει δύο Παγκόσμιους Πρωταθλητές (ένα νυν και έναν πρώην!) και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, εγκλωβίζοντας και στις δύο παρτίδες τη Βασίλισσα των αντιπάλων του (Carlsen και Kramnik). Ειδικά η παρτίδα με τον Carsen θεωρείται αριστούργημα, αφού για να φτάσει μέχρι τη νίκη, ο Γεωργιανός χρειάστηκε να πραγματοποιήσει όχι μία, ούτε δύο αλλά τρεις (3)! θυσίες ...
Η ήττα αυτή προφανώς επηρέασε το νυν Π.Π. ο οποίος με άσχημες εμφανίσεις κατάφερε να τερματίσει προτελευταίος, δίνοντας συνέχεια σε μια παράδοση που τον θέλει να μην τα πηγαίνει καλά στο τουρνουά της πατρίδας του.

Η τελική βαθμολογία:
*Να σημειωθεί εδώ μία "αβλεψία", καθώς το τουρνουά της Νορβηγία δεν ανήκει για φέτος στο Grand (πρώην World) Chess Tour, το οποίο ξεκινάει στις 21/06/2017 με το Paris GCT.

2 σχόλια:

  1. Άμα ο Αρονιάν μάθει ότι τον λέτε Γεωργιάνο θα σας μηνύσει. Αρμένης είναι ο άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ... και μ' αρέσει που το 'ψαξα κιόλας ("... γεννημένος στο Yerevan ..."). Θα διορθωθεί πάραυτα! Thanx για την επισήμανση Jo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή